Publicaties

Op deze pagina zullen we een update geven over alle gepubliceerde studies die te maken hebben met de LEARNS-studie of het nefrotisch syndroom en levamisol.

Augustus 2019 – Studieprotocol LEARNS:

In dit artikel bespreken de onderzoekers de achtergrond van het idiopatisch nefrotisch syndroom, het doel van het onderzoek, de opzet van de studie en de uitkomsten die worden onderzocht. 

Veltkamp FKhan DHReefman C, et al. Prevention of relapses with levamisole as adjuvant therapy in children with a first episode of idiopathic nephrotic syndrome: study protocol for a double blind, randomised placebo-controlled trial (the LEARNS study)

Februari 2019 – Nephrotic syndrome in a dish:

De LEARNS studie doet ook onderzoek in het laboratorium. Daar onderzoeken we o.a. wat het nefrotisch syndroom doet met de niercellen. Hiervoor zijn verschillende methoden ontwikkeld om dit buiten het lichaam (in vitro) te onderzoeken. De onderzoekers van het Radboudumc hebben deze verschillende methoden samengevat.

Veissi S, Smeets B, van den Heuvel LP, et al. Nephrotic syndrome in a dish: recent developments in modeling in vitro. Pediatr Nephrol (2019); doi.org/10.1007/s00467-019-4203-8

<span>%d</span> bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close